GASTRO MEETING – konferencja dla branży gastronomicznej

28 listopada 2017 r. miałam okazje być jedną z 12 prelegentów na konferencji Gastro Meeting, skierowanej do właścicieli  i menadżerów lokali gastronomicznych oraz firm, które dostarczają produkty i usługi branży HoReCa.

Podczas konferencji poruszone zostały tematy m.in.: związane z wymaganiami prawnymi, a także prelekcje dotyczące problemów i sukcesów, którym prowadzący restauracje na co dzień muszą sprostać.

Równolegle do konferencji miało miejsce Business Speed Dating (https://www.facebook.com/BSDPoland/), czyli ekspresowe spotkania restauratorów i dostawców produktów/usług dla branży HoReCa.

KTO WYSTĄPIŁ?

Każdy z uczestników konferencji mógł znaleźć coś dla siebie. Podczas 12 prelekcji można m.in. było dowiedzieć się jakie „haczyki” może kryć umowa o najem lokalu, czy dowiedzieć się na czym polega fenomen „kuchni zamkniętej”, a także rozważyć opłacalność dowozu jedzenia do klienta.

Program prelekcji:

  • Cztery filary gastronomii – Paweł Anders (Winestone Project Director, Accor Hotels)
  • Praktyczne aspekty umowy najmu lokalu gastronomicznego – Edyta Duchnowska (Radca Prawny, Kancelaria Radcy Prawnego Edyta Duchnowska)
  • Fakty i mity dotyczące kontroli Inspekcji Sanitarnej w restauracji – Anna Pyszczek (haccpdlaciebie.pl)
  • Zmiany w trendach negocjacyjnych z dostawcami – Grzegorz Olechniewicz (CEO, GOODMAN GLOBAL BUSINESS SERVICES Ltd)
  • Skuteczne motywowanie zespołu – Rafał Pasenik (Właściciel, H&R System)
  • Sytuacje kryzysowe w gastronomii – Michał Adam Molenda oraz Marcin H. Pajewski (Kuchnia Otwarta, YeYe)
  • Logistyka dowozów jedzenia – Grzegorz Aksamit (Współwłaściciel, Stava)
  • Wykorzystanie mediów społecznościowych i internetu do kreacji w kuchni – Wioletta Reszka i Krzysztof Kowalski (Właścicielka w Peonia Catering & Szef Kuchni)
  • Jak okiełznać „HACCP” – Natalia Krępa (HORECA +)
  • Kuchnia Zamknięta, czyli miejsce, gdzie spotyka się szef kuchni z klientem – Wiktor Paprocki (Właściciel, Moss Restaurant)
  • Kryzys wizerunkowy marki restauracyjnej (case study) – Maciej Straus (CMO, Blue Cactus)
  • Jak wygląda zatrudnienie cudzoziemca – Joanna Nguyen (Współwłaścicielka, Prezes Zarządu, Solitax Sp. z o.o.)

KONKURSY

Listopadowa edycja Gastro Meeting owocowała również w trzy konkursy:

logo_konkurs_GM_Expert_RGB

Expert Gastro Meeting – konkurs, który polegał na przedstawieniu uczestnikom konferencji, ciekawej, merytorycznej prelekcji. W konkursie mogli wziąć udział restauratorzy, eksperci rynku, doradcy, producenci oraz dostawcy usług dla branży HoReCa.

The Best Innovation – konkurs skierowany do producentów i dystrybutorów produktów i usług gastronomicznych, którzy mieli możliwość przedstawić swój innowacyjny, wyjątkowy produkt lub usługę.

„Professional Buyer” – konkurs skierowany do przedstawicieli restauracji odpowiedzialnych za zakupy i inwestycje. Idea konkursu opierała się na promowaniu dobrych praktyk w relacjach kupiec-dostawca.

Laureatami konkursu zostali:

Expert Gastro Meeting – zwyciężył p. Rafał Pasenik z H&R System (http://www.hr-system.pl/)

The Best Innovation – zwyciężyła firma Tedmar Quality Uniforms (http://tedmar.com.pl/)

Professional Buyer – zwyciężył p. Jacek Piasecki – Koncept 2000 Airport Hotel Okęcie (http://airporthotel.pl/)

Wszystkim zwycięzcom jeszcze raz gratulujemy!

CZY WARTO WZIĄĆ UDZIAŁ?

Gastro Meeting to wydarzenie, na którym można w jednym miejscu spotkać się z dostawcami produktów i  usług branży HORECA, a także okazja aby uzupełnić swoją wiedzę  i podzielić się doświadczeniem z kolegami z branży.

Już dziś zachęcamy o zarezerwowanie daty 29 maja 2018 w swoich kalendarzach i wzięcia udziału
w kolejnej edycji. Szczegóły na stronie: http://gastro.bsdpoland.pl/

 

Ekspert ds. systemu HACCP w HORECA+
Konsultant ds. przepisów prawa żywnościowego / Technolog żywności / Towaroznawca

Od wielu lat zajmuje się wdrażaniem systemu HACCP w gastronomii, jednocześnie pomagając właścicielom lokali zrozumieć obowiązujące przepisy prawa żywnościowego. Swoje doświadczenie, którym chętnie dzieli się z innymi, zdobyła jako praktyk i uczestnik licznych szkoleń i konferencji.

Uwielbia próbować nowych rzeczy, kocha góry, a przede wszystkim spędzać czas z najbliższymi.
Fanka kuchni czeskiej (szczególnie vepřo knedlo zelo), kawy i słodkości.

WSPÓŁPRACA PRZY TWORZENIU SYSTEMU HACCP – HORECA+ tel. +48 / 889 30 40 50

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *